Domaine Passy le Clou

Bourgogne - Frankrijk

Passy le Clou
Passy le Clou wijnen Frankrijk Bourgogne

Filosofie

Passy le clou

In 1950 werd Domaine Patrice opgericht door de vader van Gérard en Christian Patrice. De gronden met graan werden omgevormd naar druivelaars en de accomodaties naar wijnbouw in het algemeen. Het was vooral Gérard die zich over het groeiende wijngedeelte ontfermde. De beschikbare gronden in Petit Chablis, Chablis en Chablis 1er Cru Beauroy werden initieel voor de Cave Coopérative bewerkt maar in het begin van de jaren 2000 werden alle installaties aangeschaft om zelf te kunnen overgaan tot het produceren van hoogwaardige Chablis-wijnen. De eerste jaren werden de wijnen nog aan négociants verkocht maar sinds 2017 werd Domaine Passy Le Clou een feit en worden de wijnen onder eigen naam en beheer op de markt gebracht. Vanaf zijn eerste jaargang oogstte het domein lovende kritieken bij menig wijnfanaten, pakte het de nodige prijzen en nestelde zich onmiddellijk tussen de betere producenten van de appellatie. Ze staan voor een duurzame wijnbouw met veel respect voor de natuur en behaalden in 2019 dan ook het certificaat: “Haute Valeur Environnementale”.

Vandaag staat de 5e generatie aan het roer vertegenwoordigd door Marine, Kevin en François. Ze zijn jong en dynamisch en brengen hun visie naar het bedrijf die resoluut op de toekomst gericht is. De toekomst lacht Passy Le Clou dan ook breed en stralend toe.

Terroir

Passy le clou terroir Frankrijk Bourgogne Chablis

Het Domaine bestaat uit 21 percelen verspreid over de regio Chablis, elk met zijn eigen kenmerken. Dit stelt hen in staat om de beste eigenschappen van elk perceel met elkaar te combineren. De wijngaarden bevinden zich gemiddeld op 250m hoogte.

Wijnen

wijn Passy le Clou Frankrijk

Maak kennis met hun Petit Chablis waarbij na strenge selectie de druiven zeer voorzichtig geperst worden om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen en 12 tot 24u later overgeheveld om een klassieke temperatuurgecontroleerde fermentatie te ondergaan op inox vaten gedurende 4 tot 6 maanden. Nadien rust hij nog 3 tot 6 maanden op zijn droesem alvorens te klaren en te bottelen. Ook de 2 andere hoogvliegers, Chablis en Chablis 1er cru Beauroy, ondergaan de vinificatie en rijping op roestvrij stalen vaten.